Översättning, korrektur, redigering och lokalisering

Wordbusters har hela världen som sin arbetsplats. Eftersom vi är en svensk firma med svenska som modersmål blir vi oftast anlitade av utländska företag som vill översätta sitt material till det svenska språket. Vi har nedan ställt upp en lista över några av de företag vi arbetat med (och fortfarande arbetar med), samt beskrivit lite kort om projekten.

Academy Translations, Australien
För denna firma utförde vi en lokalisering av en programvara från engelska till svenska. Det gällde ett program för uppbyggnad av internetbaserade butiker.

Aktuel Translations, Storbritannien
Denna firma behövde hjälp med översättning av en användarmanual för jordbrukstraktorer. Källspråket var engelska och vi översatte till svenska.

EAM Language Consultants, Storbritannien
För denna firma gjorde vi en QA (Quality Assurance), vilket betyder en kvalitetskontroll. Vad som skulle kontrolleras var översättningen av en hemsida för ett internetbaserat e-postprogram. Både språk och tekniska funktioner (länkar) kontrollerades.

GADIR, Escuela Internacional de Español, Spanien
GADIR, som är en språkskola i Spanien, hörde av sig till oss för översättning av ett nyhetsbrev. Det handlade om information avsedd för svenska studenter som önskade utveckla sina kunskaper i Spanska. Vår översättning gjordes från engelska till svenska.

GlobalVision
Detta amerikanska företag fick i uppdrag att översätta en manual för ett databaserat rit- och konstruktionsprogram. Vi skötte den svenska översättningen och kommer också att ansvara för översättning av framtida uppdateringar och korrigeringar.

LinguaVox, Spanien
LinguaVox fick ett jobb från ett amerikanskt företag, vilket gällde översättning av hemsidan för ett av de stora filmbolagens nya produktioner. Ãversättningar gjordes till ett antal språk, av vilka svenska var ett. Under samma period översattes också ett pressmeddelande åt en av de stora datortillverkarna i USA.

Vertaalbureau Boot, Nederländerna
Även Boot är ett företag vi arbetat med flera gånger. Bland annat har vi lokaliserat en programvara för hörapparater åt dem. Också detta från engelska till svenska.